Eventi

Prvi Advent u Tuzli od 21. do 30. decembra: Praznična bajka uz bogat program

U Tuzli će ove godine od 21. do 30. decembra biti upriličen prvi Advent, u organizaciji Udruženja Venus Amica.

Tokom prvog Adventa u Gradu soli, Tuzlaci će moći uživati u mnogim sadržajima u baštama Hotela Tuzla, gdje će biti postavljene ukrašene kućice, a posjetioci će moći degustirati hranu i piće.

Građanima će također biti ponuđeni brojni sadržaji koji priliče adventskom periodu, koji predstavlja najavu velikog katoličkog blagdana, Božića.

Predsjednik Udruženja Venus Amica Oliver Jurišić istaknuo je da, s obzirom na to da se kasno krenulo s organizacijom Adventa u Tuzli, neće biti obuhvaćen cijeli period Adventa koji traje četiri sedmice prije Božića, već će trajati sedam dana.

Navodi da je ideja dobila podršku Grada Tuzle, Tuzlanskog kantona, Hotela Tuzla, kao i privrednih subjekata.

Jurišić pojašnjava da je zamišljeno da prostor oko Hotela Tuzla bude ukrašen sadržajima adventskog tipa.

  • Radi se o kućicama koje su u potpunosti ukrašene, svako veče će biti zabavni sadržaji, a svoje proizvode izlagat će poznate vinarije iz BiH, te vrhunske destilerije žestokih pića, kao i izlagači hrane – kazao je Jurišić.

Dodao je da je svrha ove manifestacije da pojam suživota po svim ljudskim vrijednostima na ovim prostorima u potpunosti zaživi.

Firket Nadarević, član ovog Udruženja i vlasnik dijela objekata u Hotelu Tuzla, kaže kako mu se projekat Adventa u Tuzli svidio u startu.

“Mi smo se uključili sa svojim objektima u ovaj projekat. Postavićemo adventske kućice, ukrasiti prostor oko Hotela Tuzla, a u sve smo uključili i naše prijatelje iz BiH i regiona koji izlažu vina. Svaku noć očekuje vas dobar muzički program. Obećavam dobru zabavu, hranu, kuhano vino i kuhanu rakiju, a za Božić ćemo raditi do 5 sati ujutro”, rekao je Nadarević.

Cilj organizatora je da ova manifestacija u narednim godinama postane tradicionalna.


(FENA/ video: rtv7.ba)

Na vrh