Protesti za Maradonu u Buenos Airesu

11.03.2021. 


Stotine Argentinaca izašle su u srijedu na ulice u znak protesta zbog Diega Armanda Maradone, koji je umro u nejasnim okolnostima prošlog novembra.

– Maradona je ostavljen da umre i nije fer da čovjek koji nam je dao toliko završi tako – rekao je AFP-u Abel Chorolque, 44-godišnji taksista, u znak protesta.

Demonstracije na društvenim mrežama pod sloganom “pravda za Diega koji nije umro, ubili su ga” organizirale su razne navijačke skupine.

Istražitelji još ispituju liječenje jednog od najboljih nogometaša svih vremena prije njegove smrti kako bi utvrdili hoće li podići optužnicu protiv grupe ljekara koji su ga liječili.

Dvije njegove odrasle kćerke, Dalma i Gianinna, kao i najmlađe od njegovo petero djece, osmogodišnji Diego Fernando, bili su na protestima, ali su otišli kad se atmosfera pojačala. Okupljeni su prijetili smrću Matiasu Morli, posljednjem Maradoninom advokatu koji je izabrao ljekare za njegovo liječenje.

Maradona se u životu borio s ovisnostima o kokainu i alkoholu, a u zadnje vrijeme je patio zbog jetre, bubrega i kardiovaskularnih bolesti.

 

Ivana Marić: Napravljena je fama da mrzim BošnjakeBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!