Eventi

Promocija knjige Život prije i poslije Srebrenice, autorice Esnefe Smajlović – Muhić

Život prije i poslije Srebrenice, naziv je autobiografskog djela, autorice Esnefe Smajlović – Muhić, čija će promocija biti organizovana sutra, u srijedu, 12.12.2018.godine, u 18:00 sati, u sali Međunarodne galerije portreta Tuzla, uz podršku Centra za kulturu Tuzla. Promotor knjige je gospodin Salih Brkić, poznati bosanskohercegovački novinar, a moderator gospođa Enisa Žunić.

Ova knjiga je dobila odlične kritike i recenzije. Ima bošnjačku, historijsku, dokumentovanu i ličnu vrijednost. Knjiga govori o brizi i ljubavi kćerke prema svojim roditeljima, sestrama i braći, o jednoj hrabroj i dostojanstvenoj ženi, koja nastavlja borbu kroz život, s ciljem da širi istinu o tragediji koja je pogodila Srebrenicu, ali na svoj autentičan način. Pet mjeseci nakon nastanka, knjiga je prevedena na engleski jezik, a u toku je realizacija prevoda na turski, perzijski i arapski jezik. Na ovu temu, FACE TV je napravila dokumentarni film, u trajanju od pola sata, gdje je ukratko predstavljen sadržaj knjige.

Esnefa Smajlović – Muhić je rođena 26.02.1973.g. u Srebrenici. Do 1993. godine je živjela u Srebrenici, a nakon toga sa mužem biva prebačena u Tuzlu, gdje ostaje da živi i radi. 2014.godine diplomirala je na Ekonomskom fakultetu, odsjek: Računovodstvo i revizija. U slobodno vrijeme Esnefa se bavi pisanjem i učenjem arapskog jezika i nastavlja da se formalno i neformalno obrazuje.

Na vrh