Kult(ura)

Promocija knjige i izložba „Svi naši zmajevi“ autora Zdravka Cvjetkovića

Pozivamo Vas na promociju knjige “Svi naši zmajevi, 10 godina sportske karikature i ilustracije 2011. – 2021.” autora Zdravka Cvjetkovića, koja će biti održana u Kući i ateljeu Ismet Mujezinović, u sastavu Centra za kulturu Tuzla, u utorak, 18. januara 2022. godine, sa početkom u 19:00 sati. Uz promociju posjetioci će imati priliku da pogledaju i izložbu na kojoj je prikazan dio karikatura i ilustracija objavljenih u knjizi.

 

Nakon 2018. i 2019. godine i 5 održanih izložbi “Svi naši zmajevi” širom Bosne i Hercegovine, autor je 2021. godine odlučio da publikacijom obilježi jubilej od 10 godina bavljenja sportskom karikaturom. Riječ je o ilustracijama i karikaturama koje prate uspjehe bosanskohercegovačkih sportista u zadnjih 10 godina, sa posebnim osvrtom na fudbalsku reprezentaciju, koja je u tom periodu napravila i istorijski uspjeh plasiravši se na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Krajem 2021. godine knjiga je promovisana u 6 bh. gradova, a promocija u Tuzli biće prva u ovoj godini.

 

Pored izložbe i druženja sa autorom posjetioci će imati priliku da na promociji kupe knjigu “Svi naši zmajevi” po promotivnoj cijeni.

Na vrh