Kult(ura)

Promocija knjige “Antonije napušta Boga”autora Andreja Nikolaidisa

Čast i zadovoljstvo nam je pozvati Vas na promociju knjige “Antonije napušta Boga” autora novinara i književnika Andreja Nikolaidisa, koja će biti održana u petak, 26.05.2023.godine u 19:00 sati u ateljeu Ismeta Mujezinovića (Klosterska 19) u sastavu Centra za kulturu Tuzla.

Andrej Nikolaidis je rođen 1974.godine u Sarajevu, ali je 1992.godine preselio iz Sarajeva u Crnu Goru. Od tada živi i radi u Ulcinju. Redovni je dopisnik regionalnog portala E-novine, a svojevremeno je pisao kolumne za crnogorske listove Vijesti i Monitor, kao i bosanskohercegovački list Slobodna Bosna. Andrej Nikolaidis je do danas objavio romane: On!, Mimesis, Sin, Dolazak, Devet, Mađarska rečenica, te Katedrala u Sijetlu (priče).

Andrej Nikolaidis je dobitnik književne nagrade „Meša Selimović“ za roman „Mađarska rečenica“ 2017.godine na književnim susretima Cum Grano Salis, a nagrada se dodjeljuje za najbolji roman našeg govornog područja koje obuhvata Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru, a potom je na pomenutim književnim susretima nastupio kao član žirija.

Na vrh