Tuzla

Projekcija ekološkog filma “Zeleni otisak”

U srijedu (10. maja 2023. godine) u dvorani “Kaleidoskop” Tuzla, održat će se projekcija ekološkog filma “Zeleni otisak“, a u povodu obilježavanja Međunarodnog dana održivog razvoja. Program počinje u 19h, dok je ulaz na projekciju filma slobodan.

Ekološki film “Zeleni otisak” predstavlja priču o deset godina ekologije u Bosni i Hercegovini, uz multidisciplinaran pristup ovoj tematici, a koja uključuje razgovore sa ekspertima iz oblasti ekologije zemljišta, vode, zraka, energetske tranzicije, javnog i privrednog te nevladinog sektora. Snimljen je u povodu jubileja deset godina rada i djelovanja projekta “Let's Do It Tuzla”, a u saradnji sa Una Storia d.o.o. Tuzla. Film je režirao Mirza Efendić, a scenarij potpisuje Amar Kavgić.c

Mladi okupljeni oko projekta „Let’s Do It Tuzla“ odlučili su da deset godina svog neumornog truda i rada ovjekovječe ekološkim filmom koji prikazuje mnogobrojne izazove u procesu zaštite životne sredine i okoliša, odnosno doprinos našeg društva u pravcu poboljšanja i unapređenja stanja. Osim toga, filmom je prikazano efiksano djelovanje i realni rezultati postignuti od strane mladih ljudi koji već 10 godina nesebično ulažu svoje vrijeme i trud kako bi naša životna sredina bila bolje i zdravije mjesto za život. Film „Zeleni otisak“ sastavni je dio velike ekološke kampanje pod nazivom „Naših EKO 10“, a kojim „Let’s Do It Tuzla“ tim, na mnoge načine, nastoji podstaknuti građane na društveno odgovorno i ekološki prihvatljivo djelovanje.

Na vrh