Sport

Projekat „START with Love, START with Basketball“ okončan druženjem i takmičenjem u Tuzli

Sportska sala Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Tuzli, u subotu 1.juna/lipnja bila je mjesto okupljanja djevojčica iz pet bosanskohercegovačkih gradova, koje je na jedno mjesto okupila ljubav prema košarci i jedinstveni projekat na ovim prostorima „START with Love, START with Basketball“.

Mlade košarkašice iz klubova G-STARS Gračanica, ŽKK Orlovi Banja Luka i Silver Kings Srebrenik, u protekla tri mjeseca su u svojim gradovima pravile turnire, bile domaćini svojim novim prijateljicama, usavršavale svoju košarkašku igru i prije svega se dobro zabavljale.

Na završnom turniru u Tuzli, pridružile su im se i djevojčice iz klubova WBS Teslić i ŽKK Brčanka, koje su dio ovog projekta bile u protekle dvije godine.

-Na posljednjem druženju u Tuzli organizovan je turnir u basketu, gdje su djevojke u ekipama koje čine tri djevojčice iz tri grada, odigrale nekoliko utakmica pokazavši izraziti talenat i ljubav prema košarci. U dvorani se osjetila prijateljska i opuštena atmosfera, ali i želja da djevojke pokažu najbolje što znaju – istakla je Azra Bećirović, koordinatorica jedinstvenog projekta u BiH.

 

start level (1 of 1)-36

Projekat je omogućila Američka ambasada u Sarajevu, koja već treću godinu daje podršku Udruženju za sport, edukaciju i rekreaciju START iz Tuzle da kroz sportske aktivnosti okupi što veći broj djece, koja bi kroz košarkaške turnire, radionice i takmičenja, dodatno zavolila sport i košarku, ali što je važnije od toga stekla i brojne prijatelja iz drugih bh. gradova.

Ovim projektom uspostavila se i trajna suradnja između Udruženja START i klubova “G-STARS” Gračanica, ŽKK “Orlovi” Banjaluka i KK “Silver Kings” iz Srebrenika, WBS Teslić i ŽKK Brčanka, a poseban doprinos dali su i treneri Alma Softić, Šaha Hajrić, Edis Bajrektarević, Dragana Svitlica, Aleksandra Mušić, Vanja Subašić i Adem Velagić, koju su pomogli u organizaciji i sprovođenju aktivnosti projekta.

Na vrh