Progresivni blok: Pismo Eriku Larsonu

27.04.2021. 


Progresivni blok Tuzla kojeg čine vijećnice i vijećnici iz Naše stranke, Platforme za progres i Stranke za Bosnu i Hercegovinu, danas je uputio otvoreno pismo gospodinu Eriku Larsonu, savjetniku za borbu protiv korupcije pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u našoj zemlji.

U okviru pisma se naglašava zabrinutost građana Tuzle u vezi lokalne korupcije i nepotizma. Na bazi navedenog, kao rješenje predlaže se:

  • Uspostava registra zaposlenih u javnom sektoru grada Tuzla (sa iznosima plata);
  • Uspostava registra javnih nabavki;
  • Otvorena borba protiv korupcije kroz formiranje lokalnog antikoruptivnog tima.

Progresivni blok je prethodno kroz vijećnička pitanja i inicijative u Gradskom vijeću Tuzla pokrenuo sve navedeno sa ciljem borbe protiv korupcije i nepotizma. Kako bi se ove inicijative prihvatile i nešto konkretno uradilo, cilj ovog pisma je da uključi i gospodina Larsona u ovaj, za Tuzli veoma bitan, proces.

Na kraju, Progresivni blok se nada pozitivnom odgovoru gospodina Larsona i poziva sve građane Tuzle da prijave bilo kakve elemente korupcije i nepotizma na području našeg grada.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!