Sport

Proglašenje najboljih sportista u 2017. godini

U Sarajevu u olimpijskoj dvorani “Huan Antonio Samaran”, u prostorijama Olimpijskog muzeja održano “Proglašenje najboljih sportista BiH u organizaciji OK BiH”, gdje priznanje iz kategorije neolimpijskih sportova dodijeljeno Specijalnoj olimpijadi BiH za ostvarene rezultate na Zimskim olimpijskim igrama u Austriji na kojima su naši sportisti osvojili 15 medalja, kao i za nastup na Svjetskom Judo prvenstvu na kome je osvojena 1 bronzana medalja.

 

Svečanosti u Sarajevu prisustvovali su naši osvajači medalja i učesnici na ZOI: Edna Šunjić, Merima Osmanović, Andrija Radoš, Spomenko Martinović, Harun Tanović, Kristina Klačar, Selmedina Berišaj, Sanela Ćorović, Hiba Sultanović, Radenko Savanović, Njegoš Mihailović, Josip Adzaip, Nemanja Šević, kao i osvajačica bronzane medalje sa Svjetskog prvenstva u Judou Azre Dedić.

 

Sa sportistima su proglašenju prisustvovali i treneri Ognjen Glamočanin, Goran Ninković, Asima Topalović, Samir Halilović i Rusmir Mehičić, kao i dopredsjednik SOBiH Milenko Vujinović. U ime nagrađenih sportista priznanje je preuzela Kristina Klačar, osvajačica zlatne medalje u nordijskom trčanju u trci na 500 m koja je ostvarila najvredniji rezultat u ženskoj konkurenciji na ZOI.
Iskrene česttike svim našim sportistima na dobijenom priznanju, ali i svim nagrađenim sportistima, sportskim radnicima i ostalim dobitniciam, kao i LARISI CERIĆ koja je ponijela titulu najbolje sportistkinje BiH za 2017. godinu

Na vrh