Aktuelno

Produžen rad Centra za pružanje usluga građanima Grada Tuzla

Od ponedjeljka, 03.09.2018. godine, Centar za pružanje usluga građanima/Šalter sala Grada Tuzla, radit će svakim radnim danom od 7:30 do 19:00 sati/časova.

U periodu od 16:00 do 19:00 sati/časova, obavljat će se isključivo poslovi vezani za izdavanje izvoda i uvjerenja iz matičnih knjiga, kao i poslovi ovjere dokumenata, koji su potrebni građanima za rješavanje statusnih pitanja.

Podsjećamo da su gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović i Gradsko vijeće Tuzle, na 22. sjednici Gradskog vijeća, održanoj 16.7.2018. godine, prihvatili inicijativu vijećnice SDP-a, Rejhane Dervišević, o uvođenju produženog radnog vremena Šalter sale u Ministarstvu unutrašnjih poslova TK, te je uputili MUP-u TK. Prihvatajući ovu inicijativu, gradonačelnik je na pomenutoj sjednici Gradskog vijeća najavio da će i nadležna služba Grada Tuzla, svoje radno vrijeme prilagoditi radnom vremenu Šalter sale u MUP-u TK.

Odmah po saznanju da je uveden produženi rad Šalter sale MUP-a TK,  gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, naložio je nadležnoj Službi za opću upravu i zajedničke poslove da izvrši izmjenu organizacije posla i organizuje svoj rad u istom periodu kao i Šalter sala MUP-a TK, kako bi građani istovremeno mogli obavljati poslove vezane za njihova statusna pitanja, kako u MUP-u TK, tako i u Centru za pružanje usluga građanima/Šalter sali Grada Tuzla.

Ovu priliku koristimo da se zahvalimo MUP-u TK na brzoj reakciji i prihvatanju inicijative o uvođenju produženog radnog vremena Šalter sale i tako pokazali razumijevanje prema potrebama građana.

 

Grad Tuzla.

Na vrh