Privredna komora Srbije obezbijedila 10.000 vakcina za privrednike iz regiona

24.03.2021. 


Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je da je u saradnji sa Vladom Srbije obezbijedila i 10.000 vakcina za privrednike i zaposlene iz regiona javlja Radio Slobodna Evropa.

Kako se navodi u saopštenju, Marko Čadež, predsjednik Privredne komore Srbije, rekao je nakon sastanka sa ministarkom zdravlja Crne Gore Jelenom Borovinić Bojić da će narednog vikenda u Beogradu biti organizovana vakcinacija za privrednike i njihove zaposlene iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije i Kosova, koji žele da se zaštite od zarazne bolesti COVID-19.

„Mi smo jedan region, naše ekonomije su tesno povezane i samo zajedno možemo da pobedimo ovu pošast. PKS je do sada organizovala vakcinaciju velikog broja naših privrednika i radnika, a sada želimo da pomognemo našim komšijama, kako bi uspeli da očuvaju svoje ekonomije, jer samo tako čitav region može da ide napred“, rekao je Čadež, koji je i predsjednik Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana.
Prema njegovim riječima, procedura imunizacije privrednika iz regiona krajnje je jednostavna.

„Potrebno je samo da se kompanije iz regiona jave svojim privrednim komorama, koje će u koordinaciji sa Privrednom komorom Srbije organizovati vakcinaciju u Beogradu“, precizirao je Čadež.

Srbija je do sada donirala vakcine Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!