Zabava

Pripreme za spektakl Halida Bešlića, u Zetri se postavlja grandiozna bina u obliku baklave

Ljubitelji pjesama Halida Bešlića koji su na vrijeme kupili ulaznice s nestrpljenjem očekuju veliki koncert u sarajevskoj Zetri, koji je zakazan za subotu, 11. mart.

 

Kada su u pitanju karte, ostao je još samo mali broj ulaznica za parter, a sve ostale su već odavno rasprodane. Organizatori ništa ne prepuštaju slučaju i za ovaj vrhunski muzički događaj bit će postavljena vrhunska oprema, tako da će posjetioci moći istinski uživati.

 

 

– Velika produkcijska ekipa koja broji desetine profesionalaca angažirana je za veliki koncert Halida Bešlića u sarajevskoj Zetri. Željeli smo da ovo bude istinski spektakl i odstupili smo od stereotipa i za 11. mart osmislili smo binu koja još nije viđena u olimpijskoj dvorani. Za ovu priliku gradi se posebna bina u obliku baklave. Za veliki koncert Halida Bešlića angažirane su tri velike produkcijske firme, zbog kompleksnosti bine i velike količine opreme. Postavljanje bine počinje već od srijede, 9. marta.

Sama bina imat će staklenu plohu sa odrazom, prednji bokovi bine bit će podloženi led ekranima. Za ovaj koncert bit će postavljeno 150 metara kvadratnih led ekrana kao nikada do sada na jednom koncertu u Sarajevu. Iznad same bine bit će postavljena konstrukcija za rasvjetu, koja će takođe biti u obliku baklave, a sam broj od preko 200 rasvjetnih tijela je takođe impresivan i garantuje poseban ugođaj svim posjetiocima – kaže Nedim Srnja, menadžer Halida Bešlića i producent koncerta u Zetri.

Na vrh