Aktuelno

Pripreme za obilježavanje godišnjice 2. koprusa ARBiH

Pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva za boračka pitanja juče je održan sastanak povodom obilježavanja 27. godišnjiceformiranja 2. korpusa Armije  RBiHna kojem su dogovorene okvirne odrednice o načinu obilježavanja ovog značajnog događaja u organizaciji Koordinacije boračkih saveza Tuzlanskog kantona.

Prezentujući program aktivnosti predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona Fahrudin Hasanović Beli naglasio je da je ove godine organizacija obilježavanja Dana 2. korpusa počela nešto ranijenego prethodnih godina te da će u saradnji sa resornim ministarstvom razraditi prijedloge svih aktivnosti i manifestacija. „U utorak će biti održan sastanak Organizacionog odbora na kojem će biti odlučeno koje će aktivnosti biti u fokusu obilježavanjado 27. septembra, kada je planirano održavanje centralne manifestacije, kazao je ovom prilikom Hasanović. „Također bih zamolio da na svim mjestima gdje treba da budu državne zastave tako i bude, jer u suprotnom Koordinacija boraca TK neće položiti cvijeće na spomen obilježjima na kojima nije istaknuta državna zastava“, naglasio je predsjednik Saveza RVI TK Hasanović.

Ovogodišnje obilježavanje godišnjice korpusa obuhvatit će, između ostalog, obilazak svih 13 općina TK uzpolaganje cvijeća na centralnim spomen obilježjima, kao i 5 opština na području Republike Srpske,Memorijalnog centra u Potočarima i Kalesiji, polaganje cvijeća na mezar prvog predsjednika Alije Izetbegovića na Kovačima u Sarajevu i centralnu manifestaciju u Tuzli a bit će i uručena priznanja za doprinos odbrani i očuvanju jednistva BiH, rečeno je ovom prilikom.

Sekretar Ministarstva za boračka pitanja Džemila Zaimović kazala je da će Ministarstvo pružiti saradnju u organizaciji kao i finansijski maksimalno podržati i učestvovati u obilježavanju ovog datuma.

Na vrh