Pripreme za 11. Bijenale minijature BiH: Održan prvi sastanak Organizacionog odbora

25.03.2021. 


Održanim prvim sastankom Organizacionog odbora 11. Bijenala minijature BiH, Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona zvanično je počeo aktivnosti na organizaciji jedne od najvećih likovnih smotri malog formata u regiji.

Na prvom sastanku Organizacionog odbora usaglašeni su prijedlozi novina u samoj manifestaciji, a koji će u formi Pravilnika o radu 11. Bijenala minijature BiH biti proslijeđeni Upravnom odboru JU BKC TK na konačno usvajanje.

Najvažnije predložene izmjene u odnosu na dosadašnjih deset manifestacija su pozicioniranje manifestacije na međunarodnu mapu sličnih izložbi u svijetu kroz otvaranje prostora za ravnopravno učešće umjetnika  koji dolaze van granica Bosne i Hercegovine. Predviđena je i internacionalizacija komisija za selekciju i žiriranje radova, uvođenje novčanih nagrada za odabrane autore u pet takmičarskih kategorija, formiranje fundusa Bijenala i digitalizacija izložbenog dijela programa.

U aktivnostima koje se trebaju realizirati da početka manifestacije, organizatori su planirali i uspostavljanje saradnje sa organizatorima Gornjomilanovačkog bijenala minijature (Srbija).

Sjednici organizacionog odbora su prisustvovali Mirela Ibrahimović Mehanović, direktorica JU BKC TK, akademik Enver Mandžić jedan od idejnih tvoraca ove manifestacije i dugogodišnji direktor Bijenala minijature BiH, Hari Ejubović, prof. umjetnosti koji se nalazi na čelu  tima za organizaciju ove manifestacije, te Banjamin Bajrektarević, Hazim Mujčinović, Nedim Ćudić i Emir Bajić, stručni saradnici u JU BKC TK Tuzla.

Nakon usvajanja Pravilnika o radu Bijanala, u aprilu će biti raspisan i Javni poziv svim zainteresiranim za učešće na 11. Bijenalu minijature Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem.

JU BKC TKBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!