Aktuelno

Pripreme za 10. Festival sevdalinke privode se kraju (VIDEO)

Još su dvije sedmice ostale do početka 10. Festivala sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“, koji se ove godine održava 11. i 12. aprila u BKC-u Tuzla.

Za razliku od dosadašnjih, ovo jubilarno izdanje Festivala će po prvi put imati takmičarski karakter. Naime, prve noći Festivala biće izvedeno 17 novih pjesama koje su napisane u duhu sevdalinke. Takmičarske kompozicije su pristigle sa područja cijeloga Balkana ali i Njemačke te  Holandije, tako da žiri u sastavu Ramiza Milkunić, Nedžad Imamović, Asim Horozić, Jasna Hadžiselimović, Goran Jeknić i Slobodan Vidović neće imati ni malo lak zadatak prilikom ocjenjivanja.

Druge noći Festivala koja je revijalnog karaktera će neke od najvećih zvijezda estrade Halid Bešlić, Neda Ukraden, Enes Begović, Snežana Đurišić … izvesti svoje omiljene sevdalinke.

Udruženje muzičkih umjetnika Tuzla koje je organizator Festivala ovih dana provodi završne organizacione pripreme. Rade se posljednji detalji grandiozne scenografije koja će se te dvije noći naći na sceni BKC-a, a koju potpisuje poznati tuzlanski umjetnik Hari Ejubović.

dejan mikunicDejan Milkunić

Festivalski orkestar na čelu sa profesorom harmonike Dejanom Milkunićem, privodi kraju probe kompozicija koje će biti izvedene ove dvije večeri. Kakva atmosfera vlada na probama pogledajte u prilozima koje su snimile MIR TV i RTV TK …

 

Na vrh