Aktuelno

Pripadnici MUP-a TK na terenu vrše nadzor osoba koje su u izolaciji

olicijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona tokom jučerašnjeg dana su izvršili obilazak 300 osoba kojima je izrečena mjera izolacije.

Uprava policije MUP-a TK, pored redovnih poslova i zadataka započela je s operativnim provjerama na terenu, u cilju nadzora i kontrole osoba kojima su prema zakonskoj proceduri izrečene mjere kućne izolacije.

– Policijski službenici kontinuirano vrše obilazak lica kojima je izrečena mjera izolacije, a u slučaju nepoštivanja navedenih mjera obavještava kantonalni i općinski Krizni štab radi poduzimanja daljih mjera. Apelujemo na građane da se ponašaju odgovorno i u skladu sa Zakonom izrečenim mjerama i preporukama Kriznih štabova, kako bi na taj način dali svoj doprinos u sprečavanju nastanka i suzbijanja širenja zaraznih bolesti – rekla je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Na području Tuzlanskog kantona 615 osoba je pod zdravstvenim nadzorom, u kućnoj izolaciji. Svi koji ne poštuju izrečene mjere izolacije mogu biti kažnjeni zatvorskom kaznom do godinu dana ili novčanom od 2.000 do 10.000 KM.

Na vrh