Politika

Priopćenje za javnost ŽO HDZ BiH Soli – Boris Krešić izmišlja priču o „crtanju meta“ kako bi prikrio unutarstranačke turbulencije

Proteklih dana Boris Krešić, izaslanik u Klubu hrvatskog naroda Doma naroda Parlamenta FBiH pokušava sebe u javnosti predstaviti kao svojevrsnu žrtvu izmišljajući da mu netko „crta metu na leđima“ jer ima drugačiji politički stav. Takav način stvaranja u javnosti žrtve samog sebe je zapravo pokušaj prikrivanja nekih drugih događaja zbog kojih je i sam izaslanik Krešić na udaru svojih stranačkih kolega. Naime, još se nije stišala bura oko iznenadnog nositelja liste DF, a već se sprema teren za imenovanje u upravljačku strukturu UKC Tuzla osoba/e koja je tek nedavno pristupila DF i prije toga bio/la u dvije-tri političke opcije kao istaknuti kadar. Odluka o izboru se pokušava nametnuti usprkos oštrom protivljenju stranačkih kolega kao i zbog činjenice da su protukandidati bili puno stručnije osobe i s neusporedivo više iskustva i znanja o zdravstvenom sektoru i funkcioniranju UKC Tuzla. Problem se pojavio i oko raspodjele sredstava iz resornih ministarstava kojima upravljaju kadrovi DF budući da su davana velika obećanja kako bi se pridobilo glasove za predstojeće izbore.

 

Izaslanik Krešić ostat će upamćen i kao netko tko je glasovao za neustavni sastav Vlade te pokušao s pozicije predsjednika Kluba Hrvata u Skupštini TŽ i profesora na Pravnom fakultetu braniti tako donesenu odluku i potez DF. Ustavni sud FBiH jasno je u svojem mišljenju iskazao stav da je takva odluka neustavna. Izaslanik i zastupnik Boris Krešić bit će upisan kao primjer antiustavnog djelovanja i oduzimanja političkih prava narodu kojem i sam pripada.

 

Pokušaj klasičnog spina o nekakvom „crtanju meta na leđima“ demantira i iskustvo u protekle četiri godina kao izaslanika u Klubu hrvatskog naroda gdje g. Krešić nikada nije govorio o tim famoznim metama na njegovim leđima. U Sarajevu ste se g. Krešiću zajedno s vašim stranačkim kolegama iz DF ponašali kao dio vlasti u bloku s SDA i temeljem toga pozicionirali svoje kadrove te provodili druge politike koje je bilo moguće realizirati kroz obnašanje vlasti.

 

Vaše političko zalaganje za drugačije ustavno uređenje BiH bit će moguće provesti nakon političkog dogovora i izmjena Ustava BiH. No, ono što ostaje zbunjujuće jeste da se zalažete za ustavni koncept u kojem neće biti naroda, a istovremeno u javnosti poručujete kako ćete ponovno biti u Klubu hrvatskog naroda Doma naroda PFBiH što je prilično kontradiktorno programu, političkom i ustavnom zalaganju kojeg u javnosti predstavljate i zagovarate.

ŽO HDZ BiH Soli

Na vrh