Aktuelno

Priključi se projektu ”Panonika – Zdravo srce Tuzle”

JKP ”Panonnica”, Nutricionistički centar SALUS i web portal Hrani se zdravopokreću jedinstven projekat u BiH pod nazivom ”Panonika – Zdravo srce Tuzle”.

”Panonika – Zdravo srce Tuzle” predstavlja rekreativno-sportski projekat gdje će građanima na raspolaganju biti pješačke staze oko Panonskih jezera prikazane putem postavljenih mapa.

Kompleks Panonskih jezera se nalazi odmah uz park prirode Slana Banja koji obiluje šumom i zelenilom te zajedno predstavljaju ”pluća” grada Tuzle.

Ovim projektom njegovim korisnicima želimo pomoći da na komplesku Panonskih jezera imaju mogućnost da urade nešto korisno za svoje zdravlje.

Kombinacijom šetanja/trčanja stazama oko Panonskih jezera i vježbanjem na fitnes spravama postavljenim u krugu kompleksa Panonskih jezera utičemo na jačanje našeg kardio-vaskularnog i lokomotornog sistema, a time direktno utičemo na podizanje imuniteta i bolji psiho fizički status čime postajemo otporniji na mnoge bolesti.

Pomoću ovog projekta, a na osnovu preporuka stručnjaka nutricioniste ili vašeg osobnog trenera, možete pratiti potrošnju kalorija. Na taj način možete se aktivno uključiti u praćenje vašeg zdravstvenog statusa i time poboljšanje vašeg opšteg zdravstvenog stanja. Praćenje unosa i potrošnje kalorija je jako bitno za cjelokupno zdravlje, od prekomjerne gojaznosti, problema sa lokomotornim aparatom, kardivaskularnim sistemom itd.

Na vrh