Aktuelno

Prijem za učenike Mješovite srednje elektrotehničke škole u Tuzli pobjednike drugog IT takmičenja u Sarajevu

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, danas je upriličio prijem za učenike Mješovite srednje elektrotehničke škole u Tuzli, pobjednike drugog IT takmičenja, održanog 3. juna u Sarajevu. Učenici Almedin Beganović, Tarik Džambić i Sead Smailagić, pod mentorstvom profesora, mr.sci. Damira Kunosića, učestvovali su na takmičenju, koje testira vještine učenika i studenata iz tri Microsoft alata, Word, Excel i PowerPoint, i stekli zvanje Microsoft Office Specialist.

Direktor JU Mješovita srednja elektrotehnička škola Tuzla, mr.sci. Selmir Dadanović naveo je da će, Almedin Beganović, kao pobjednik takmičenja, te Tarik Džambić i Sead Smailagić, predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom MOS takmičenju, koje će biti održano od 29. jula do 1. augusta na Floridi u SAD. Kako je naveo direktor Dadanović, učenicima i profesorima je jako važno da znaju da imaju podršku Grada Tuzla.

Ovom prilikom, gradonačelnik je, u ime svih građana čestitao učenicima na sposobnosti, umijeću i strasti koje su iskazali tokom takmičenja u Sarajevu i zaželio uspjeh na predstojećem takmičenju u SAD. Istakao je da će gradska administracija finansijski podržati odlazak učenika na Svjetsko MOS takmičenje. Grad Tuzla u velikoj mjeri podržava razvoj IKT, što se ogleda i kroz razvoj najboljeg Tehnološkog parka na Balkanu, BIT Centra, rekao je gradonačelnik. Predložio je da u narednom periodu učenici posjete BIT Centar Tuzla kako bi se upoznali sa radom ove institucije.

Na vrh