Aktuelno

Prijem za predstavnike Crvenog krsta/križa Tuzlanskog kantona u Vladi TK

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović upriličio je danas prijem za Seada Jamakosmanovića i Merimu Sarajlić predsjednika i sekretara kantonalne organizacije Crvenog krsta/križa Tuzlanskog kantona.

Ovom prilikom ukratko su prezentirane redovne, ali i one vanredne i projektne aktivnosti koje realizira Crveni krst/križ. Kako je istaknuto ova organizacija vodi brigu o oko 3.200 socijalno ugroženih građana Tuzlanskog kantona, a u svom djelovanju okuplja oko 750 volontera.

Premijer Tulumović je istaknuo da su aktivnosti koje Crveni krst/križ realizira prepoznatljive i po kvalitetu i po vremenu, odnosno kontinuitetu u kojem se realiziraju.

„Vlada cijeni i podržava brojne aktivnosti Crvenog krsta. Ove godine u Budžetu su planirana određena sredstva za rad Crvenog krsta i potrudit ćemo se da ta sredstva što prije budu operativna i stavljena Organizaciji na raspolaganje. U tom svjetlu sagledat ćemo mogućnosti, a Crveni krst/križ to nesumnjivo zaslužuje, da se iznađe sistemsko rješenje za finansiranje rada ove organizacije, a sve kako bi smo im omogućili da još kvalitetnije realiziraju svoje humanitarne projekte, te da budu još prisutniji tamo gdje je to uistinu potrebno“, rekao je premijer Tulumović.

Osim premijera današnjem sastanku su prisustvovali ministrica zdravstva Dajana Čolić i ministar finansija Suad Mustajbašić.

 

Na vrh