Sport

Prijem za Kadu Delić-Selimović i takmičare AK Sloboda Tehnograd

Povodom 75 godina Kluba i osvajanja Evropske atletske trenerske nagrade koja je dodijeljena Kadi Delić-Selimović na Kongresu Evropske atletike u Talinu,u utorak, 20. decembra, u Gradskoj upravi Tuzle, upriličen je prijem za Kadu Delić-Selimović i takmičare Atletskog kluba Sloboda Tehnograd. Vršilac dužnosti gradonačelnika, dr.sc. Lugavić čestitao je Kadi Delić-Selimović na priznanju koje se dodjeljuje najuspješnijim atletskim trenerima Evrope. Ovom prilikom predstavnici Kluba dr.sc. Zijadu Lugaviću uručili su posebno priznanje za saradnju i nesebičnu podršku radu Atletskog kluba Sloboda Tehnograd.

“Teško je zamisliti grad Tuzlu bez Atletskog kluba Sloboda Tehnograd, koji već 75 godina u kontiuitetu niže velike uspjehe. Podsjećam da od 13 olimpijaca, koje je iznjedrio grad Tuzla, šest njih dolazi iz ovog kluba, što pokazuje kvalitet koji oni pružaju. Siguran sam da će obzirom na njihov elan, motiv i želju za trenizima i takmičenjima, ali i njihovoj viziji gdje sebe vide u budućnosti, AK Sloboda Tehnograd, sa ovako mladom generacijom i u budućnosti osvajati veliki broj prestižnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima” – izjavio je vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić.

Tokom današnjeg prijema direktorica AK Sloboda Tehnograd, Kada Delić-Selimović istakla je da su rezultati ovog kluba u najvećoj mjeri ostvareni zahvaljujući dugogodišnjoj podršci Grada Tuzle mladim sportistima.

“Drago mi je da je AK Sloboda Tehnograd postao brend grada Tuzle, Tuzlanskog Kantona ali i šire. U našoj 75 godina dugoj tradiciji imamo odlične rezultate, sa kojima se rijetko koji klub može pohvaliti, kao što su Sportista stoljeća grada Tuzle, Dvoranski prvak Europe, šest olimpijaca, preko dvadeset državnih rekordera i to je nešto što stvara jedan garant da ćemo i dalje biti uspješni. Tokom posljednjih godinu dana postavili smo dvanaest državnih rekorda. Danas smo se uspjeli zahvaliti vršiocu dužnosti gradonačelnika Tuzle, gospodinu Zijadu Lugaviću, jer je činjenica da smo naše rezultate ostvarili uz najveću podršku Grada Tuzle. Ono što je najbitnije, da smo dobili infrastrukturni objekat, atletsku stazu, koja je nama uvjet za trenažni proces i takmičenja. Sa druge strane ovi rekordi su plod podrške Grada Tuzle jer znamo da Bosna i Hercegovina nema niti jedne atletske dvorane, a mi smo trenirali vani i takmičili se u dvorani. Pokazali smo da te rezultate imamo i da smo umjesto dvoje ili troje takmičara, kako je to bilo ranijih godina, zahvaljujući podršci Grada Tuzla, putovali sa dvadeset ili trideset takmičara. I to je kruna svih ovih rezultata”, – izjavila je Kada Delić-Selimović, direktorica AK Sloboda Tehnograd.

Prijemu su prisustvovali i Asja Redžić, pomoćnik gradonačelnika za Službu za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu, Jasmin Gavranović, sportski direktor AK Sloboda Tehnograd, te mladi takmičari i takmičarke koji su na prethodna dva dvoranska takmičenja oborili četiri državna rekorda.

 

Na vrh