Navijač Bordo tima ubijen je iz vatrenog orušja ispred stadiona Pecara, a za njegovu smrt, najveći sportski zločin u BiH, još niko nije odgovarao.

Suđeno je Oliveru Knezoviću, ali je pravomoćno oslobođen za ubistvo Puljića. Županijski sud u Splitu proglasio je Knezovića krivim za izazivanje opće opasnosti, zbog čega je osuđen na četiri godine zatvora, a morat će platiti i troškove postupka.

Oglasili su se i navijači FK Sarajevo, popularne Horde zla.

– Izbori u Bosni i Hercegovini su završeni. Za razliku od prethodnih izbora, ovog puta ni na predizbornim skupovima nisu skupljani jeftini poeni na ime Vedrana Puljića. Napominjemo sve aktere izbora da se 4. oktobra 2022. navršava 13 godina od ubistva Vedrana Puljića.

Trinaest godina u kojima ste uradili ništa. Osim predizbornih spomena kako biste pridobili valjda našu pažnju, pa kako niste uspjeli, prestao je i vaš spomen na Vedrana Puljića. Naš spomen neće prestati sve dok zadnji od nas ide na utakmice našeg voljenog kluba, za koji je Vedran živio. Zbog toga pozivamo sve navijače FK Sarajevo da dođu u što većem broju na parking ispred gradskog groblja Bare u 17 sati gdje ćemo zajedno i dostojanstveno odati počast našem Vedranu.

Također, pozivamo i sve ove što su u prethodnim godinama spominjali ime Vedrana Puljića na svojim političkim skupovima, da se pojave i skupa sa nama odaju počast Vedranu Puljiću. Napominjemo ih da je za ubistvo Vederana Puljića odgovoran MUP Zapadnohercegovačkog kantona. Živio je samo za Sjever, Horde i Sarajevo – poručili su iz UNFKS – Horde zla.