Kult(ura)

Preporučujemo nova izdanja koja možete pronaći u online knjižari Knjiga.ba

Iz mjeseca u mjesec, ekipa najveće online knjižare u Bosni i Hercegovini, koja se nalazi na adresi Knjiga.ba trudi se da obogati svoju ponudu. Za ovaj put vam preporučujemo …

 

 

Szun Tzu – Umeće ratovanja – Celovito izdanje

Za Umeće ratovanja može se metaforički reći da je to srž vojne teorije švajcarske armije – djelo koje nudi različito oružje za bilo koju situaciju, ali je njegova glavna pouka “najbolje je pobijediti bez borbe”. U zbijenom pakovanju pronaćićete sažete poglede o resursima, lukavstvu, motivu zarade, felksibilnosti, integritetu, tajnovitosti, brzini, pozicioniranju, iznenađenju, obmani, manipulaciji, odgovornosti, praktičnosti. Razmotrite samo jedan od brojnih Sun Cuovih savjeta: “Mada ste u stanju najviše borbene gotovosti, treba da djelujete nespremno.”

montesori_otkrivanje_sveta

Ev Erman  – 100 Montesori aktivnosti za otkrivanje sveta od 3-6 godina

Po Mariji Montesori, cilj vaspitanja jeste da se djetetu prenese obrazovanje koje mu omogućava da postane cjelovita osoba, prilagođena svom vremenu i svojoj sredini. Zbog toga ono mora da shvati svijet koji ga okružuje, da proučava život oko sebe i da osjeti da predstavlja njegov dio.

U ovoj knjizi predloženo je 100 aktivnosti koje pozivaju dijete da posmatra, koristi svoje ruke i eksperimentiše kako bi samo otkrilo svijet:

– geografije;
– prirode i botanike;
– svijet životinja;
– fizički svijet;
– vrijeme

zlatne_bajke_grafid

Grupa autora – Zlatne bajke

Knjiga sadrži najveće klasične bajke na jednom mjestu.

Sadržaj:
– Crvenkapa
– Vuk i sedam jarića
– Snježana sedam patuljaka
– Ivica i Marica
– Pepeljuga
– Zlatokosa
– Ružno pače
– Tri praseta
– Uspavana ljepotica

Za još više zanimljivih naslova posjetite nas na adresi Knjiga.ba

Na vrh