Preminuo Vlasta Velisavljević

24.03.2021. 


Proslavljeni srbijanski glumac Vlasta Velisavljević preminuo je danas u bolnici “Dragiša Mišović” u Beogradu od posljedica koronavirusa, saznaje Nova.rs.

Dio svoje bogate glumačke karijere proveo je i u Tuzli. Bio je član glumačkog ansambla Narodnog pozorišta od 1959-1961.godine gdje je ostvario upečatljive uloge mnogim predstavama.

Glumac je hospitalizovan prije desetak dana i bio je priključen na raspirator.

Vlasta se, inače, vakcinisao protiv koronavirusa 21. januara ove godine.

“Ja sam se opredijelio za rusku vakcinu, ali nisam mogao da je primim. Medicinari su mi rekli da ona ne može da se daje starijima od 76 godina, a ja imam 94. Rekao sam ljekarima: “Hoću rusku zbog poznatog ruskog pisca i ljekara Antona Pavloviča Čehova”. Mislio sam da će me razumjeti, ali niko me, izgleda, nije razumio. Malo sam se šalio. Iskreno da vam kažem, svejedno mi je koja je vakcina u pitanju. Bitno mi je da se zaštitim od koronavirusa i da budem zdrav”, rekao je on ranije za Nova.rs.

 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!