Tuzlanski kanton

Premijeru TK Kadriji Hodžiću uručena Zlatna povelja Unije veterana TK

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona na čelu s premijerom Kadrijom Hodžićem  položila je cvijeće i vijence na spomen obilježjima Slanja Banja i spomen obilježju ispred Ministarstva unutrašnjih poslova TK povodom obilježavanja godišnjice osnivanja Jedinstvene organizacije boraca „Unije veterana„ TK. Delegaciju Vlade TK pored premijera Hodžića činili su ministar za boračka pitanja TK, Fedahija Ahmetović, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK, Hamza Bešić i ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK, Esad Džidić. Cvijeće su također položili predstavnici JOB Unije veterana TK i predstavnici boračkih organizacija TK.

 

Na akademiji održanoj povodom obilježavanja 28. godišnjice osnivanja Unije veterana TK u dvorani Kaleidoskop u Tuzli premijeru TK uručena je Zlatna povelja za doprinos u realizaciji programskih ciljeva i zadataka.

 

Premijer TK, Kadrija Hodžić u svom obraćanju ukazao je na značaj podsjećanja  na doprinos koji su veterani dali za slobodu svih Bosanaca i Hercegovaca.

 

„Vaša herojska djela  su nadahnuće svima nama koji imamo priliku da uživamo u slobodi koju ste nam ostvarili, da još snažnije i predanije radimo kako bismo našu jedinu Bosnu i Hercegovinu učinili još boljim i perspektivnijim mjestom za život svih njenih građana. I ovaj današnji skup prilika je da se na jednom mjestu okupe nekadašnji saborci i da se prisjete ratnih dana, međusobnog  jedinstva,  solidarnosti, svega onoga za šta smo se borili i zbog čega su mnogi naši saborci dali svoje živote“ kazao je premijer Hodžić.

Poručio je da demobilisani borci u u Vladi TK  uvijek imaju patnera i saveznika, napomenuvši da Vlada TK  kroz programe resornog ministarstva posebnu  osjetljivost pokazuje prema boračkim kategorijama, kroz projekte zapošljavanja branilaca i članova njihovih porodica, stipendiranje učenika iz te kategorije i dr.

 

Na vrh