BiH

Premijerka Srbije obrušila se na portal Istraga: Priziva i reakciju OHR-a!?

Premijerka Srbije Ana Brnabić na svom Twitter nalogu obrušila se na portal Istraga.ba koji je objavio detalje posjete sina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Danila Vučića koji je prisustvovao i protivustavnom “prazniku” entiteta Rs 9. januara u Banja Luci i Istočnom Sarajevu. Ona je u svojoj objavi označila i OHR i njih pitala kako je moguće da bude objavljen takav dokument.

Istraga.ba jučer je objavila faksimil najave Ambasade Srbije u kojem se navode detalji boravka Vučićevog sina u Bosni i Hercegovni od 8. do 11. januara ove godine. Objava dokumenta uslijedila je tek nakon što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić žestoko se obrušio na medije u Sarajevu tvrdeći da njegov sin nije dio službene delegacije.

 

Danilo Vučić bio je 9. januara i među zvanicama u Istočnom Sarajevu i pratio paradu. Na istoj bini u njegovoj neposrednoj blizini stajao je sin osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Istraga.ba ocijenila je njene tvitove kao pritisak zbog činjeničnog izvještavanja, te je u postu na svom Twitter nalogu označena i Misija OSCE u BiH, Evropski desk State Departmenta, Delegacija EU u BiH, OHR, kao i zapadnobalkanska asocijacija novinara i Bh. novinari.

 

 

Premijerka Srbije Ana Brnabić vrši pritisak na @IstragaB zbog činjeničnog izvještavanja o prisustvu Danila Vučića proslavi neustavnog dana Republike Srpske @OSCEBiH @StateEUR @USEmbassySJJ @eubih @OHR_BiH @WBjournalists @bhnovinari https://t.co/1v3KJhsLH4

— Istraga.ba (@IstragaB) January 11, 2023

Komentari
Na vrh