Premijer Hodžić posjetio djecu smještenu u Domu za djecu bez roditeljskog staranja

05.10.2021. 


U okviru obilježavanje Dječije nedjelje premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić i ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Esad Džidić posjetili su danas Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli i prisustvovali izložbi likovnih radova štićenika Doma.

Danas je istaknuto da svako ima svoj značaj i daje svoj doprinos u odrastanju djece. Neko svojim odnosom, podrškom, primjerom, pozdravom, osmjehom, lijepom riječju ili na neki drugi sebi svojstven način. Današnja posjeta i pokazana pažnja za štićenike doma ima veliki značaj, rečeno je danas.

Premijer Hodžić prije svega danas je izrazio zahvalnost uposlenicima Doma za sve što čine da štićenicima pruže najbolje moguće okruženje za odrastanje i odgoj. Nakon druženja sa mališanima i upoznavanja sa njihovim likovnim radovima, premijer Hodžić i ministar Džidić su mališanima čestitali dane Dječje nedjelje.

„U okviru obilježavanja Dječje nedjelje, organizatori i udruženja su zajedno, u saradnji sa Ministarstvom za rad, socijalnu politiku i povratak  priredili ukupno 26 manifestacija. Danas smo ovdje da pogledamo izložbu radova djece iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla i da time dodatno promovišemo brigu o djeci, posebno djeci bez roditeljskog staranja“, riječi su ministra Džidića.

„Današnjom posjetom, osim podrške mališanima i osoblju Doma za djecu bez roditeljskog staranja danas želimo poslati i poruku da moramo biti svjesni da je u BiH značajan broj djece bez roditeljskog staranja, da oni trebaju iskrenu skrb i osobe koje će brinuti o njima, jer jedino u ugodnom okruženju dijete postiže svoj maksimum u psihofizičkom razvoju“, kazao je premijer Hodžić.

 

 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!