Politika

Predstavnici HDZ BiH upriličili sastanak s direktorom JP Ceste FBiH Ljubom Pravdićem – „Važnost prometne deblokade za dodatni razvoj Tuzle“

Predsjednik GO HDZ BiH Tuzla  Dejan Kovačević  i vijećnik HDZ BiH u Gradskom vijeću Tuzla Nikica Vidović upriličili su sastanak s direktorom JP Ceste FBiH Ljubom Pravdićem i članom NO ovog poduzeća Danijelom Nikolićem i tom prilikom razgovarali o značaju realizacije projekata iz nadležnosti ovog poduzeća.

Predsjednik  Dejan Kovačević iskazao je punu potporu nastojanju Vlade FBiH, Ministarstva prometa i komunikacija FBiH i JP Ceste FBiH na poboljšanju prometne infrastrukture na magistralnim cestama kao i potrebi njihove modernizacije. „HDZ BiH je iznimno zainteresiran da se ubrza dinamika prometne deblokade Tuzle i Tuzlanske županije. Ovaj prostor svojim ekonomskim potencijalom to zaslužuje i svaka od politika treba snažno podržat aktivnosti koje se provode i koje nam slijede u narednom razdoblju. Upoznati smo sa budućim projektima koji se planiraju realizirati od strane JP Ceste FBiH na magistralnim cestama. Na lokalnoj razini je da bude snažan poticaj na osiguranju neophodnih proceduralnih dokumenata u pogledu pribavljanja potrebnih dozvola kao bi započeli s realizacijom projekata“ istaknuo je Dejan Kovačević.

Vijećnik HDZ BiH Nikica Vidović naglasio je kako je i kroz Gradsko vijeće usvojeno niz inicijativa i da je uvijek kao vijećnik naglašavao potrebu bolje koordinacije gradskih i federalnih vlasti. „Tuzla treba dobiti modernu prometnu povezanost, ali isto tako treba imati i uređene postojeće magistralne ceste. Sjeverna prometnica u nekim dijelovima je izrazito oštećena i treba čim prije pristupiti sanaciji. Raduje nas da se ide s projektom modernizacije sjeverne saobraćajnice prema Slavinovićima, dovršetku izgradnje kružnog toka u Bukinju kao i rješavanje petlje Šićki Brod. Svjesni smo da trenutačna pozicija u prometnom smislu Tuzle nije na razini koju naši stanovnici očekuju i zato je važan kontinuiran razgovor i pritisak da se počne s rješavanjem. Izdvajamo ogromna sredstva kroz različite porezne aktivnosti i dadžbine i s pravom tražimo da se dio toga vrati u Tuzlu, naglasio je Vidović.

Direktor Pravdić informirao je nazočne o usvojenim planovima i projektima koji se planiraju realizirati kroz naredno razdoblje, a koji su u nadležnosti ovog javnog poduzeća.

Na vrh