Politika

Predstavljena nova politička snaga u BiH: Boračko – Patriotska Unija

Danas je Boračko-Patriotska Unija po prvi put predstavila javnosti dio ljudi koji čine inicijativni odbor ove nove političke stranke za područje Tuzle.

Osim Tuzle inicijativni odbori za formiranje ove stranke su formirani u još šest općina na području Sarajevskog kantona te u Kalesiji i Cazinu.

Medijima su se danas na press konferenciji obratili Omer Isović (predsjednik BPU-a), te članovi inicijativnog odbora: Edin Muranović, Mediha Horić- Aličić, Fadil Mehmedović, Refik Hurić i Mitar Mitrović.

Iz BPU-a ističu da neće čekati oktobar i Opšte izbore da bi tražili povjerenje birača nego će u narednom periodu konstantno raditi na postizanju boljeg položaja za pripadnike boračke populacije ali se nadaju da će u tim projektima i mladi i penzioneri uvidjeti da je „došlo vrijeme za jednu novu politiku u BiH“

bpu 2

Omer Isović je rekao da će u toku slijedeće sedmice predstaviti projekte za masovno zapošljavanje u Bosni i Hercegovini, napomenuvši da to neće biti projekti koji se temelje na obećanjima nego na stvarnim mogućnostima. Također je dodao će BPU intezivno raditi na zapošljavanju pripadnika boračke populacije i članova njihovih porodica, jer kako oni smatraju nedopustivo je da samo 10% zaposlenih u organima uprave i javnim preduzećima su iz reda ove populacije.

Boračko Patriotska Unija podržava opravdane proteste boraca koji su se dogodili i intenzivno će u narednom periodu raditi na ispunjenju zahtjeva koji su upućeni prema vlastima, istaknuto je na kraju predstavljanja BPU-a.

 

Pogledajte i prilog RTVTK o današnjoj press konferenciji …

Na vrh