Tuzlanski kanton

Predstavljen projekat TedQual certificiranja Univerziteta u Tuzli

U Ministarstvu obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona predstavljen je USAID-ov projekat TedQual certificiranja Univerziteta u Tuzli. Riječ je o sveobuhvatnom i kontinuiranom sistemu certifikacije za programe obrazovanja, osposobljavanja i istraživanja u turizmu, koji služi prepoznavanju i podršci njihovog kvaliteta.

Program će biti implementiran na Ekonomskom fakultetu i Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli uz podršku Solimar International, specijalizirane konsultantske firme, koju predvodi ugledni profesor Donald E. Hakinsom.

 

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović naglasio je da će Ministarstvo pratiti i podržati realizaciju TedQual certificiranja Svjetske turističke organizacije.

Cilj programa je poboljšanje kvaliteta programa edukacije u turizmu sa standardima TedQual i konkurentske prednosti Bosne i Hercegovine unaprjeđenjem kvaliteta radne snage u turističkoj industriji kroz profesionalnu turističku edukaciju.

Predstavnici Univerziteta u Tuzli sastanak su iskoristili kako bi ministra  Omerovića upoznali sa planom implementacije projektnih aktivnosti u narednom periodu.


Komentari

Na vrh