Zabava

PREDSTAVLJAMO: Violino ne sviraj – Najbolje od Džihada Polića

Muzička produkcija BHRT-a sa ponosom predstavlja “Violino ne sviraj – najbolje od Džihada Polića”. Više od dvadeset pažljivo odabranih pjesama dostupno je na svim digitalnim muzičkim servisima.

Džihad Polić jedan je od najpoznatijih i najboljih interpretatora sevdalinke i lijepe narodne pjesme u Bosni i Hercegovini. Kvalitetnim i nadahnutim interpretacijama protkao je svoj muzički put. U izdanju Muzičke produkcije BHRT-a na digitalnim muzičkim servisima dostupna je kompilacija sastavljena od 21 izvedbe Džihada Polića, a izlazi pod naslovom “Violino ne sviraj – najbolje od Džihada Polića”.

 

Vrijedna kolekcija pažljivo odabranih pjesama sadrži snimke iz arhiva BHRT-a, kao i novije pjesme Džihada Polića. Izvedbe pjesama kao što su “Mehlem”, “Violino, ne sviraj”, “Grana od bora”, “U duši njenoj drugi se krio” i mnoge druge još jednom će podsjetiti na jedinstvenost njegovog izvođačkog izraza. Vezan neraskidivom ljubavlju prema rodnoj Tuzli, u ovoj kompilaciji, Džihad Polić donosi nam nekoliko numera kojima to i pokazuje, a to su “Legende iz Tuzle” koju je izveo zajedno sa Nedžadom Salkovićem i Muhamedom Mujkanovićem, kao i “Lijepa Tuzlanka” i “Butum Tuzla jednu kozu muzla”.

Cijeli album možete preslušati OVDJE

Džihad Polić rođen je u Tuzli, gdje je uporedo sa osnovnom i srednjom školom pohađao i nižu, a zatim i srednju muzičku školu. Nakon srednje škole, upisao je Mašinski fakultet, ali njegova prva ljubav kojoj je ostao vjeran do danas je violina. Kao violinista učesnik je brojnih festivala sevdalinke u Bosni i Hercegovini i regionu. Pored violine, od početka karijere bio je i back vokal mnogim pjevačima, a kasnije je počeo i samostalnu karijeru.

Na vrh