Kult(ura)

Predstavljamo vam nove naslove iz online knjižare Knjiga.ba

I ovaj put smo za vas izdvojili nove, zanimljive naslove koje možete pronaći u online knjižari na adresi Knjiga.na

Dragan Pavelić – Alahimanet, čaršijo!

U romanesknoj književnoj formi ispričane su sudbine nekolike sarajevske i došljačke obitelji ranih pedesetih i šezdesetih godina dvadesetog stoljeća (vrijeme između dvaju kongresa partije). Slike i sadržaji slika ove pripovijesti naglašene su ambijentalnosti. U ovome djelu prepoznaje se autorov kreativni kontinuitet iz prethodnih romana: Sarajlije (2001), Proljeće u Karolinentalu (2009) i Knjiga o krilatom fratru (2015). Oni su pronašli svoju čitalačku publiku.

vrazji_nakot

Bora Ćosić – Vražji nakot – Ishodišta iz književno-filosofskog dela Radomira Konstantinovića

Vražji nakot posvećen je nedavno preminulom beogradskom prozaiku i filozofu Radomiru Konstantinoviću, autoru niza modernistički koncipiranih romana, velikoga višesveščanoga esejističkog djela Biće i jezik i, prije svega, nenadmašne Filosofije palanke. U nadahnutoj žanrovskoj miksturi Ćosić tematizira ne samo Konstantinovićev život i djelo već i sudbinu svih intelektualaca koji ne pristaju na podređivanje zovu tribalističkih ideologija, inzistirajući na duhovnoj i umjetničkoj slobodi.

traganje_kaplan

Almin Kaplan – Trganje

Trganje je knjiga o djetinjstvu koje se odvija krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. Svijet u kojem se pokušava biti djetetom srušit će se u jednom krvavom ratu koji se u prvom dijelu romana nagovještava kroz detalje iz svakodnevnog života. Trganje je knjiga sjećanja na jedno čudesno vrijeme koje se zove djetinjstvo.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba

Na vrh