Business

Predstavljamo vam kompaniju Coly – Nešto što se voli

Prije dvadeset godina tačnije 1999 god. počela je jedna od najljepših poslovih priča u našoj državi, ona o kompaniji Coly. U malom mjestu Mosorovac na samoj obali jezera Modrac kod Lukavca, bračni par Kolić odlučio je da svoje ideje o privatnom poduzetništvu pretvori u stvarnost.

coly-2

Što su planirali to su i ostvarili pokretanjem kompanije Coly. Coly-Company d.o.o. Lukavac danas je jedan od lidera u Bosni i Hercegovini u proizvodnji tjestenina, jufki i konditorskih proizvoda. Ono što su u samom početku zacrtali kao svoj put razvoja strpljivo su godinama gradili tako da su danas izrasli u jednu od najprepoznatljivijih  robnih marki kako na tržištu BiH tako i u zemljama regiona i Australije .

safet kolic

„Ponosni smo na uspjeh koji smo postigli jer je došao kao rezultat marljivog rada i stalnog ulaganja. Osluškujemo tržište i pratimo trendove, a posebnu pažnju posvećujemo ljudskim resursima. Naših 60 zadovoljnih uposlenika su naše najveće bogatstvo i zbog njih smo spremni da i dalje igramo ovu tešku tržišnu bitku, naglasio je Safet Kolić direktor ove kompanije, te dodao: – Predani smo i odgovornom poslovanju kroz učešće u mnogim akcijama i projektima. Prihvatljive cijene i kvalitetan proizvod naša su strategija za borbu sa stranom konkurencijom. Zahvaljujemo građanima Bosne i Hercegovine koji su to prepoznali i daju nam „ veliku podršku“.  

Coly posjeduje najsavremeniju italijansku tehnologiju proizvodnje tjestenina na Balkanu, zbog čega su u mogućnosti zadovoljiti i najprobirljivijeg kupca, a svoje ocjene za za vrhunski kvalitet, dali su i najeminentniji stručnjaci iz Italije  iz oblasti proizvodnje tjestenina.

coly

Proizvodnja jufke za pite i baklave, integralne jufke za pite i jufke od heljdinog brašna ,  je od strane potrošača ocijenjena kao jedna od najkvalitetnijih na bosanskohercegovačkom tržištu. Također, ulaganje u proizvodnju konditorskih proizvoda svrstalo je Coly-Company u red vodećih domaćih proizvođača „slatkog programa“.

coly 1
Svi napori ka postizanju  vrhunskog kvaliteta proizvoda, stroga higijenska kontrola, mikrobiološka ispravnost, i ispunjavanje svih međunarodnih sistema i normi priznati su i ove godine ponovnom certifikacijom ISO 9001:2015 i HACCP standarda, što firmi Coly-Company  omogućava još uspješniji rad, te uspješno  planiranje izvoza na svjetsko tržište.

Da u kompaniji Coly razmišljaju stalno o budućnosti i osluškuju puls tržišta dokaz je i najnoviji „biser“ iz njihove ponude. Potpuno domaći, sa prirodnim sastojcima, slastica kojoj ćete teško odoljeti – Legend Coly. Slatki biskvit punjen sa najkvalitetnijim kakao kremom zadovoljiće i najzahtjevnije sladokusce.

legend

Proizvode Coly Company možete pronaći u svim bolje snabdjevenim prodajnim objektima širom BiH, a od 2018 god. Coly proizvodi su i na policama trgovačkih lanaca u Crnoj Gori, Hrvatskoj, i Australiji, a  uskoro planiraju zbog velike potražnje i izvoz za Sloveniju, Njemačku i Austriju.

fotografije: privatna arhiva kompanije Coly
Na vrh