Eventi

Predstava Rod i Dom, Irfana Kasumovića na mini turneji u Švedskoj

Teatar kabare Tuzla, u koprodukciji sa Gradskim pozorištem Živinice i Centrom za kulturu Zavidovići,  je  30.9.2016 godine realizirao pozorišni projekat „Rod i dom“ Safeta Sijarića a u dramatizaciji Hasana Džafića, u režiji Vlade Keroševića. Predstava je ujedno i praizvedba ovog teksta. Monodrama, čiji glavni lik Arslana Šipovčanina tumači Irfan Kasumović.

 

Predstava je inače završni master rad iz oblasti Gluma  Irfana Kasumovića, te je to još jedan od garanta kvaliteta ove pozorišne predstave.

      

Predstava „Rod i dom“ je trenutno na redovnom repertoaru Teatra Kabare Tuzla i zabilježila je izvođenja i gostovanja u Tuzli, Bugojnu, Travniku, Lukavacu, Vitezu, Gradačcu,  Zenici, Banja Luci, Konjicu, Maglaju, Zavidovićima, Kaknju, Živinicama, Rumelange (Luksemburg)  i turneju po Crnoj Gori (Plav, Rožaje, Bijelo Polje i Petnjica).

 

Predstavu možete pogledati 12.02.2018., s početkom u 19 30 sati u Teatru kabare Tuzla, a novac od predstave ide za liječenje šestomjesečnog dječaka Arslana

Nakon toga predstava ide na mini turneju i van granica BiH, u Švedsku

  1. Utorak 13.02.2018. u 20,00h BKC TK- Ladies in
  2. Petak 16.02.2018. u 20h Pozorište mladih Sarajevo
  3. Petak 23.02.2018. u 20,00h Lokal Teater Sal-IOGT-NTO (Švedska)
  4. Nedelja 25.02.2018. Gislaved (Švedska)
  5. Ponedeljak 26.02.2018. Malmö (Švedska)

 

 

„ Rod i dom“ Safeta Sijarića u dramatizaciji Hasana Džafića je drama koja kroz komične situacije, običaje i tradiciju, priča tragičnu ljubav Arslana Šipovčanina prema Saniji, ženi njegovoga brata. Monodrama je o čovjeku iz Sandžaka, ali itekako priča o metafizici i identitetu čovjeka.

 

Tehničku ekipu sačinjavaju: Ademir Omerčehajić- ton i svjetlo majstor, Elvis Sivčević- muzika, Robert Andrejaš- fotografija, Damir Pirić- dizajn propagandnog materijala, Šefika Hukić garderoberka, Aldin Ismić- izvršni producent. Bitno je istaći da mentorstvo i režiju projekta potpisuje Vlado Kerošević, redovni profesor ADU Tuzla.

 

Na XX Teatar Festu u Banja Luci osvojila je nagradu kao najbolja monodrama u okviru Festivala monodrame mladog glumca.

 

 

Na vrh