Tuzla

Predstava – Forum teatar “Lične priče” – 12.07.2022. godine

Informativni centar za osobe sa invaliditetom ˝Lotos˝ u partnerstvu sa Udruženjem slijepih Kantona Sarajevo:

  1. jula 2022. godine u Sali Narodnog pozorišta Tuzla, sa početkom u 18:00 sati, prikazat će predstavu – Forum teatar pod nazivom ˝Lične priče˝.

 

Predstavu su osmislili učesnici projekta “Invaliditet i seksualno i rodno zasnovano nasilje” kojeg u Bosni i Hercegovini implementiraju Udruženje slijepih Kantona Sarajevo i Informativni centar za osobe sa invaliditetom ˝Lotos˝ Tuzla,  a koordinira MyRight u Bosni i Hercegovini s podrškom Radio Hjalpen Švedska.

 

Predstava je nastala kao rezultat podrške među jednakima organizovane širom Bosne i Hercegovine za osobe sa invaliditetom u riziku od seksualnog i rodno zasnovanog nasilja. Predstava će prikazati lične priče aktivista i aktivistica koji su pripremali predstavu.

 

Predstava je pripremljena u formi forum teatra i sastoji se od 5 kratkih isječaka iz stvarnih života učesnika, koje progovaraju o temama seksualnog i rodno zasnovanog nasilja nad osobama sa invaliditetom. Prema konceptu forum teatra u drugom dijelu publika uzima aktivno učešće i svojim doprinosom predstavi unosi nezaobilazan društveni element u završetak.

Komentari
Na vrh