Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH posjetio Grad Tuzlu

21.09.2021. 


Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović i predsjedavajuća Gradskog vijeća, Nataša Perić, sastali su se u utorak, 21.9.2021. godine u gradskoj upravi Tuzle sa predsjednikom Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Ahmetom Egrlićem. Tema razgovora bila je unapređenje saradnje Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i poslovne zajednice u Tuzli i regionu.

„Imamo puno razloga da prezentiramo sve ono što Vanjskotrgovinska komora radi i ono što privrednici od nas očekuju kako bismo zajednički stvarali bolje uvjete za poslovanje, kako bismo otvarali neka nova tržišta i kako bismo u ovom regionu doprinijeli i uspostavili bolju saradnju između poslovne zajednice i Vanjskotrgovinske komore. Grad Tuzla nam u tome jako puno pomaže. Gradonačelnik nam se stavio na raspolaganje. Također, ovdje želimo i predstaviti Digitalnu komoru, to je jedan potpuno novi proizvod  gdje želimo na jednom mjestu, u jednoj bazi integrisati poslovnu zajednicu iz čitave Bosne i Hercegovine, a Digitalna komora je nastala na osnovu zahtjeva naše privrede i naših kupaca u Evropi i svijetu. U fokus bismo stavili i naš Arbitražni sud, koji je vrlo efikasan i brzo rješava sporove. Također, predstavili bismo i neke druge sektore Vanjskotrgovinske komore, jer nam se čini da privrednici ne koriste u potpunosti naše potencijale. Zato je važno što nas je gradonačelnik danas pozvao, kako bismo zajedno planirali jednu konferenciju na kojoj bismo poslovnom sektoru predstavili naše aktivnosti“, rekao je predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Ahmet Egrlić.

Gradonačelnik Jasmin Imamović je izrazio zadovoljstvo zbog današnjeg sastanka, te je izjavio: „Važan subjekt ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine i za grad Tuzlu je Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, koja ima niz aktivnosti i nadležnosti i pruža privrednicima niz usluga. Volio bih da naša privreda sazna što više o nadležnostima i mogućnostima koje pruža Vanjskotrgovinska komora. Cilj nam je da u tome pomognemo i Vanjskotrgovinskoj komori, a i našoj privredi.“

Sastanku su prisustvovali direktorica Sektora za edukaciju Vanjskotrgovinske komore BiH, Elma Kovačević – Bajtal i pomoćnik gradonačelnika za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Zijad Lugavić.

Grad TuzlaBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!