Business

Predsjednik Kantonalne privredne komore uputio zahtjev Federalnoj upravi civilne zaštite za omogućavanje poslovanja

Bosna i Hercegovina/Federacija BiH/Vlada FBiH

n/r Premijera

Federalna uprava civilne zaštite

n/r Fahrudin Solak                                                                          

 

Poštovani,

Uz zahvalu građanima i zdravstvenoj profesiji, epidemiološka situacija u Tuzlanskom kantonu je zadovoljavajuća, bez novootkrivenih slučajeva zaraze cijelu sedmicu. S tim u vezi tražimo da se omogući rad uslužnih djelatnosti, malim obrtima te trgovinama svih namjena, s tim da se sigurnosne mjere odrede prema broju posjetitelja u odnosu na veličinu prostora uz strogo poštovanje higijenskih i zdravstvenih preporuka.

 

Tražimo i da se pronađe način za reaktivaciju dijela javnog prevoza putnika da bi se omogućio neometan odlazak na posao radnika, uz poštovanje fizičke distance putnika u javnom prijevozu.

 

Molimo Vas da se prilikom donošenja odluka u Federaciji BiH, vodi računa o pojedinačnom stanju u svakom kantonu, te da se mjere kretanja i poslovanja prilagođavaju stanju za svaki pojedinačni kanton posebno kako bismo uz očuvanje javnog zdravlja što više smanjili negativne efekte za privredu i ekonomski život ljudi u našoj zemlji.

 

Naši zahtjevi dolaze od naših članica koje trpe velike gubitke zbog blokade i neaktivnosti. Smatramo kako nas je odličan posao Federalnog Štaba civilne zaštite doveo u situaciju da više ne moramo birati između ekonomije i zdravlja, već možemo imati i jedno i drugo, uz dobro odmjerene sigurnosne mjere.

 

Nadamo se da ćete uvažiti naš zahtjev i u što kraćem roku odgovoriti pozitivno.

 

S poštovanjem!

 

 

Predsjednik komore

dr.sc. Nedret Kikanović, dipl.oec.

 

Na vrh