Aktuelno

Predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla: ISPUNJENI USLOVI ZA USVAJANJE REBALANSA BUDŽETA

Obavještavam građanke i građane Tuzle, da su ispunjeni uslovi za usvajanje Izmjena i dopuna  Budžeta Grada Tuzle za 2020. godinu. Na sjednici je razmatrana i donesena Odluka o dopunama Poslovnika Gradskog vijeća Tuzla, prema kojoj će se sjednice Gradskog vijeća Tuzla ubuduće, dok traje stanje nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području Federacije BiH,   sazivati i materijali slati putem e-maila, a putem e-maila vijećnici Gradskog vijeća Tuzla će se izjašnjavati, odnosno glasati o tačkama dnevnog reda.

 

Na ovaj način Gradsko vijeće Tuzla će moći raditi u kontinuitetu, bez prestanka, i donositi odluke od značaja za život i rad u Tuzli.  Gradsko vijeće Tuzla će dati svoj maksimalni doprinos u borbi protiv pandemije uzrokovane koronavirusom (COVID 19), a građani, privredni subjekti i sva druga pravna lica mogu računati na to da će se donositi odluke, kojim će se omogućiti pomoć svima onima, kojima je potrebna.

 

Elektronska sjednica na kojoj će se razmatrati Izmjene i dopune Budžeta Grada Tuzle za 2020. godinu, radi stvaranja zakonskih uslova  za izdvajanje sredstava za poduzimanje mjera prevencije u borbi protiv koronavirusa, kao i za ekonomsko-socijalne mjere u cilju sanacije posljedica pandemije, bit će održana naredne sedmice.

 

Sjednica Gradskog vijeća je održana sali Narodnog pozorišta Tuzla, uz maksimalne mjere zdravstvene zaštite i poštovanje donesenih naredbi i preporuka štabova civilne zaštite o udaljenosti i upotrebi sredstava zaštite.

 

Poštovane građanke i građani,

Nastavite postupati po uputama štabova civilne zaštite i preporukama zdravstvene struke i OSTANITE KOD KUĆE.

 

PREDSJEDAVAJUĆA GRADSKOG VIJEĆA

 

Nataša Perić, prof.

Na vrh