Tuzla

Predložen pritvor za Sanela Arslanija (46) iz Tuzle

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu Srebrenik stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Sanela Arslanija (46), nastanjen u Tuzli,  zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo teška krađa.

Arslani je osumnjičen da je u februaru i aprilu 2023. godine počinio najmanje osam teških krađa na području Tuzlanskog kantona u Srebreniku, Tuzli, Živinicama i Gradačcu. On je u ovom periodu provaljivao u porodične kuće i druge objekte te otuđio dva automobila u  vrijednosti od oko 55. 000 KM,  te također i novčanike, kartice, novac, mobitele i druge vrijedne stvari, a vještačenjem  će se utvrđivati protivpravna  imovinska korist koju je pribavio krađama i šteta koju je nanio oštećenim osobama.  Također provalio je  i u jednu trgovinsku radnju i otuđio veći iznos novca, te u tri navrata odvaljivao kase i uzimao novac u samouslužnim auto praonama, pri čemu je oštetio i elektroniku na aparatima za naplatu.

Protiv Arslanija  je trenutno  otvorena istraga za osam radnji teških krađa,  na osnovu izvještaja koji je  do sada dostavio MUP TK, ali će u narednom periodu istraga u odnosu na njega biti proširena za više radnji koje se trenutno dokumentuju ili su ranije dokumentovane i izvještaji će se dostaviti Tužilaštvu

.Za Arslanijem je raspisana potraga u još nekoliko kantona na području FBiH zbog istih ili sličnih krivičnih djela, a pripadnici MUP-a TK su ga locirali i 25. jula ove godine lišili slobode na području Lukavca.

On je od ranije više puta osuđivana osoba za krivična djela iz oblasti imovinskih delikata.

Na vrh