Zabava

Pred nama petnaesta obljetnica od kako nas je napustio Toše Proeski – Zauvijek tvoji, potpisujemo!

U  nedjelju 16.10.2022., cijela regija obilježava petnaest dugih godina, otkako nas je zauvijek napustio čovjek anđeoskog lica i glasa, Toše Proeski. Svatko se na svoj način prisjeća pjevača, koji je ostavio neizbrisivi trag među svima nama, kako svojim pjesmama, tako i humanim djelima po kojima je bio poznat. Istodobno, brojni štovatelji, kao i sugrađani malenog, a opet velikog Kruševa, obići će posljednje počivalište makedonskog slavuja. U cijeloj regiji nema kolege glazbenika koji za pjevača nije imao uvijek, samo riječi hvale. Tošine riječi ˝Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome˝ i danas žive u svima onima koji su poznavali ovog velikog glazbenika i čovjeka, ali i onima koji nisu imali tu prigodu. Za brojne obožavatelje Toše Proeskog, vrijeme je stalo 2007. godine, ali balkanski princ i dalje nastavlja živjeti kroz svoja djela i pjesme u srcima mnogih.

Jedni od onih koji godinama njeguju posebnu tradiciju su i maratonci koji će i ovoga puta trčati od Nove Gradiške do Tošinog rodnog Kruševa. Memorijalni maraton krenuti će  14.10. u 16:30h, sa stadiona NK Sloga u Novoj Gradiški, a sam dolazak maratonaca na posljednje počivalište Toše Proeskog u Kruševu, očekuje se 16.10.  Također, kao i svake godine održati će se i svečana misa – nedjelja 16.10. u 10:00h u makedonskoj pravoslavnoj crkvi u Zagrebu.

Tošine riječi, ‘Ve Sakam Site’ (Sve Vas Volim) i danas, nakon petnaest godina pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić, koji je svojim djelima uvijek nesebično pomogao onima kojima je bilo najpotrebnije.

ZAUVIJEK TVOJI POTPISUJEMO!

Na vrh