BiH

Pravo lice Drška – “Nećemo na to pristati, da oni to onda prodaju nekim privatnicima, Bošnjacima, muslimanima…”

Zaposlenici u Gradskoj upravi Banja Luka i građani su protestovali danas na lokaciji Stare autobuske stanice. Ona je, prema presudi Ustavnog suda Bosne i Hercegovine vlasništvo Autoprevoza.

Predstavnici Autoprevoza su stigli sa sudskim izvršiocima, jer je za danas bilo najavljeno izvršenje presude. Ipak, odlučeno je da se izvršenje odgodi. Stigao je i Draško Stanivuković koji je rekao građanima da kažu da čekaju autobus ukoliko ih neko nešto pita jer ih je policija legitimisala.

Stanivuković je izjavio kako jeste za pravnu državu, ali da ne prihvata odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine jer su time poništene ranije presude sudova u Republici Srpskoj. Ipak, istakao je da je spreman da pregovara sa Autoprevozom pod jednim uslovom.

 

“Možemo razgovarati, ali pod uslovom da odustane od Vidovdanske ulice. Ovo je izuzetno važna ulica za grad i zbog naziva”, rekao je on, ističući da neće pristati da lokacija na kojoj je spomenik “12 beba” i Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske pripadne Autoprevozu.

 

“Da oni to onda prodaju nekim privatnicima, Bošnjacima, muslimanima”, konstatovao je Stanivuković ističući da ne može dozvoliti da grad ostane bez historijskih obilježja Republike Srpske.

“Razgovaramo oko ovog, Vidovdansku, galeriju, zaboravite bolan, alo doviđenja”, rekao je Stanivuković.

 

 

Nedavno organizovao iftar

Stanivuković je u ponedjeljak, 10. aprila bio je domaćin iftara, a nakon toga se oglasio i na društvenim mrežama te je poručio da je to bila čast za njega.

Stanivuković je kazao da mu je bila velika čast da bude domaćin iftara. Tom prilikom susreo se i sa muftijom banjalučkim Nusretom ef. Abdibegovićem.

“Prvi sam gradonačelnik Banje Luke koji je u svetom mjesecu ramazana ugostio naše sugrađane islamske vjeroispovijesti“, kazao je Stanivuković nakon iftara.

Na vrh