Sport

Pranjić utučen nakon poraza od Želje i ispadanja u niži rang

Trener tuzlanskih Crveno-crnih govorio o ispadanju ekipe sa Tušnja u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine

FK Sloboda od naredne sezone će igrati Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine. Crveno-crni su izgubili u posljednjem kolu Premijer lige od Željezničara sa 2:1, a nakon utakmice izjavu za MyTV dao je trener Danijel Pranjić.

Pranjić je u jednom trenutku potpuno ostao bez riječi, te je očigledno bilo da je ovaj neuspjeh posebno teško pao treneru tuzlanskog tima.

“Teško mi je sad nešto pametno reći. Morat ćemo da prespavamo. Naravno da nismo očekivali, očekivali smo pobjedu. Moramo priznati da je Željo bio bolji danas. Oni su danas uzeli svaki duel i treba analizirati cijelu sezonu, ali sada nemamo ništa od tog. Desilo se ono što niko nije želio”, rekao je Pranjić i ostao bez riječi.

Nakon toga trener Crveno-crnih je govorio i o svojoj budućnosti na klupi Slobode.

“Ja sam rekao i prije neki dan da nisam došao ovdje da bježim ili nešto. Moraju se stvari staviti na stol, ako hoćemo biti pošteni. Nije ovo od jučer, duže vremena ovo traje. Svi zajedno trebamo stati pred ogledalo. Ja preuzimam odgovornost za ovo danas i za sve stvari otkad sam ja ovdje. Teško je promijeniti stvari i teško je sada pričati o pozitivnim stvarima. Sloboda će biti i sutra, ovi ljudi su sada nezadovoljni i ja znam da oni vole Slobodu kao i moji igrači. Posebno se tu ističu mlađi igrači, kojima nije drago. Najgore je kada pošteno radiš, a ne vrati se. Znali smo da ćemo danas ili plakati od sreće ili plakati od tuge. Moramo kažem opet gledati u ogledalo i reći da smo samo mi krivi. Ako sutra dođemo svi u klub i stavimo sve na stol, onda će biti bolje. Ja se ispričavam ovoj publici, oni to nisu zaslužili, ali realnost je nažalost da smo ispali iz lige”

oslobodjenje.ba

Na vrh