Pozorište mladih Tuzle u saradnji sa Udruženjem „Ekosol“ – Premijerno izvedena predstava „Život u magli“

28.03.2021. 


U prethodna dva dana, na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) premijerno je izvedena predstava „Život u magli“ nastala u okviru projekta „Parlamentarna debata – rješavanje problema aerozagađenja u gradu Tuzla“ čiji je nosilac Udruženje građana „Ekosol“ u partnerstvu s Pozorištem mladih Tuzle i Biciklističkim klubom Tuzla. Projekat se provodi u okviru šireg projekta „Misli o prirodi“ koji implementira Centar za promociju civilnog društva – CPCD, a finansijski podržava Švedska.
Scenarij za predstavu nastao je kao autorsko djelo tima lidera i saradnika Pozorišta mladih Tuzle pod rukovodstvom Amile Beširović i Mirze Pinjića, a rediteljski koncept predstave čini i 5 kratkih igranih filmova na temu aerozagađenja. U predstavi učestvuje 20 polaznika Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle,  pedagoški rad sa grupom i režiju predstave potpisuju Maida Hamzić i Adnan Mujkić, a saradnice u radu su Belma Huseinefendić i Aida Dedić. Učesnici u predstavi, polaznici Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle su kroz dramu i pozorišnu umjetnost, kao specifičan model promjene društvene svijesti, na vrlo emotivan način iznijeli priču o aerozagađenju čime su publiku informisali, ali i potaknuli na razmišljanje i akciju. Radnja predstave smještena je u bolnicu.

Predstava je izvedena uz poštivanje svih COVID 19 mjera.

Zahvaljujemo se Centru za kulturu Tuzla na podršci u radu na predstavi. Predstava je dio programa 17. Dana Mladih Tuzle koji se ove godine obilježavaju pod motom „Opet, ponovo, zajedno“.

www.mladituzle.orgBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!