Kult(ura)

Pozorište mladih Tuzle – Online emitovanje predstave “Weseljaci”

Pozivajući građane da se pridržavaju svih mjera prevencije širenja koronavirusa izdatih od strane nadležnih ustanova, Pozorište mladih Tuzle nastavlja sa online prikazivanjem snimaka pozorišnih predstava nastalih u produkciji Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle.

Za srijedu 25.3.2020.godine u 20.00h na svojoj facebook stranici organizuje online prikazivanje predstave  “Weseljaci” (Režija: Adnan Mujkić) nastale u produkciji Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle 2014. godine.  U navedenom terminu emitujemo snimak predstave napravljen prilikom izvođenja predstave na sceni Narodnog pozorišta Toša Jovanović, Zrenanin. Predstava je po sadržaju komedija koja na komičan način priča važnu priču o svima nama. Nije namijenjena za uzrast ispod 14 godina.

Kako bismo sa našom publikom ostali u kontaktu, odlučili smo se igrati, te vas pozivamo da nam se javite  nakon odgledane predstave i napišete nam vaša mišljenja o tome kako bi po vama mogao izgledati nastavak ove priče: šta se može desiti sa likovima, gdje žive, šta rade, čime se bave, kakve sudbine su ih zadesile i sl. Budite slobodni iznijeti vase mišljenje i prijedloge. Pisati nam možete u inbox facebook stranice Pozorišta mladih Tuzle ili na mail: pozoristemladihtuzle@gmail.com

Sva dobijena mišljenja naš tim stručnjaka će uvažiti i tako kreirati novi scenarij po kojem ćemo u budućnosti pripremiti predstavu “Weseljaci 2”. Biće to scenarij koji će nas sve podsjećati na specifičnost uslova u kojima je i nastao. Pozivamo vas da nova predstava Pozorišta mladih Tuzle bude ona u kojoj će se uvažiti vase želje, potrebe, mišljenja i koju ćete vrlo rado gledati.

Napominjemo da je mart 2020. godine mjesec kada Udruženje “Mladi Tuzle” slavi svoj 16-ti, a Pozorište mladih Tuzle svoj 12-ti rođendan. Zbog otkazanih aktivnosti 16. Dana Mladih Tuzle, ovo su načini da ostanemo u kontaktu sa našim korisnicima i publikom.

Pozivamo našu publiku da nam piše koje predstave želi gledati na našem online kanalu.

Ova aktivnosti i repertoarsko online prikazivanje pozorišnih predstava postaje stalna sedmična praksa Pozorišta mladih Tuzle sve dok traju preporuke za samoizolaciju.

Trenutno je u toku upis polaznika u Dramski studio za djecu, mlade i odrasle za uzrast od 6 do 29 i uzrast iznad 30 godina. Prijave su isključivo putem telefona: 061 365 600.

 

Vaši Mladi Tuzle – Mjesto sigurnog odrastanja

Na vrh