Kult(ura)

Pozorište mladih Tuzle- Online emitovanje predstave “Imitacija života”

Pozorište mladih Tuzle nastavlja sa akcijom emitovanja online snimaka pozorišnih predstava. Za petak 03.04 u 20.00h na svojoj facebook stranici organizuje se prikazivanje predstave “Imitacija života”

Imitacija života predstavlja samostalni diplomski rad Vesne Kurtovic i Adnana Mujkica, studenata glume na Akademiji dramskih umjetnosti Tuzla u klasi profesora Miralema Zubčevića i izvedena je 5.4.2009. godine.

To je priča o troje umjetnika: starijoj glumici, mladoj umjetnici i mladom dramaturgu koji pokusavaju zivjeti od umjetnosti, a ne baviti se “prostituisanjem” u umjetnosti. Prica je ovo o ljudima, porodici, ljubavi, odgoju, moralu i nemoralu, politici u umjetnosti. Nije namijenjena za uzrast ispod 14 godina.

Napominjemo da je mart 2020. godine mjesec kada Udruženje “Mladi Tuzle” slavi svoj 16-ti, a Pozorište mladih Tuzle svoj 12-ti rođendan. Zbog otkazanih aktivnosti 16. Dana Mladih Tuzle, ovo su načini da ostanemo u kontaktu sa našim korisnicima i publikom.

Pozivamo našu publiku da nam piše koje predstave želi gledati na našem online kanalu.

Ova aktivnosti i repertoarsko online prikazivanje pozorišnih predstava postaje stalna sedmična praksa Pozorišta mladih Tuzle sve dok traju preporuke za samoizolaciju.

 

Vaši Mladi Tuzle – Mjesto sigurnog odrastanja

Na vrh