Eventi

“Pozorište bez granica 2019” počinje 27. avgusta, publici pet besplatnih predstava

Međunarodni festival pozorišta s područja Balkana “Pozorište bez granica 2019”,  u organizaciji Draft Teatra, a u okviru “Ljeta u Tuzli”, počet će u utorak 27. augusta i 19. put tuzlanskoj publici ponuditi pet festivalskih predstava.

-Od 2000. godine od kada se u kontinuitetu održava ovaj festival, nastupilo je na desetine amaterskih i profesionalnih pozorišta većinom iz zemalja regije. Tako je i ove godine, a većinom se radi o pozorištima koja su prvi put na ovom festivalu. Bilo je mnogo prijava, najviše iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ali smo pored kvaliteta predstava gledali i da zastupimo različite žanrove. Siguran sam da publici imamo šta ponuditi – istakao je Dragan Tešić, direktor Draft Tetra Tuzla.

IMG_0364

Festival u utorak, 27. avgusta otvara nagrađivana predstava “Draga Jelena Sergejevna”, Amaterskog pozorišta mladih iz Mojkovca (Crna Gora). U srijedu 28. avgusta, na programu “Dekameron” Satiričkog kazališta mladih iz Slavonskog Broda (Hrvatska), koja nije predviđena za publiku mlađu od 16 godina.

Nušićevo “Sumnjivo lice”, Pozorišta “Bata Bulić” iz Petrovca na Mlavi (Srbija) na repertoaru je u četvrtak, 29. avgusta. U petak, 30. avgusta, publika će imati priliku ponovo vidjeti najizvođeniju predstavu Draft Teatra Tuzla, “Evropejci”, a festival će zatvoriti Milanovačko pozorište iz Gornjeg Milanovca (Srbija) sa predstavom “Jednočinke” koja je na program 31. avgusta.

Predstave će se igrati u  Narodnom pozorištu Tuzla, sa početkom u 19 sati i 30 minuta. Ulaz na sve predstave je slobodan.

Na vrh