Zabava

Poznati DJ-evi gostuju u BiH: Burak Yeter, Nakadia i Paolo Barbato stižu na Imperium Festival u Bihaću

Ljubitelji elektronske muzike u Bosni i Hercegovini moći će uživati u nastupu poznatog turskog producenta i DJ-a sa adresom u Amsterdamu Buraka Yetera.

 

Iako njegova prva izdanja sežu još u 2005. godinu kada je objavio i prvo albumsko izdanje “For Action”, Burak se od tada ne zaustavlja i teško da i jedan godišnji kvartal može da prođe bez nekog njegovog izdanja ili saradnje sa nekim od najpoznatijih svjetskih producenata elektronske muzike.

 

Stalni član svjetskih main stream top lista, Burak Yeter kroz svoju muziku upotpunjuje radio eter širom planete, a njegovi muzički projekti, poput saradnje sa Simfonijskim orkestrima, čine ga uvijek kul, inovativnim, zanimljivim, nepredvidivim i uzbudljivim izvođačem, koji će, bez sumnje, svojim nastupom začiniti predstojeći Imperium festival, koji se od 4. do 6. augusta održava na Gradskoj otoci u Bihaću.

 

– Drago nam je što nam ove godine dolazi Burak Yeter. Renomirani DJ i producent turskog porijekla rastuća je svjetska zvijezda i nalazi se na 76. mjestu u Top 100 izvođača na DJMAG listi. Vjerovali ili ne, želi napraviti prvi DJ performans u svemiru, a krenut će iz Španije na ovo futuristično putovanje. Njegov planetarno popularni hit “Tuesday” postao je klupski i radijski fenomen, a pogledalo ga je više od 750 miliona ljudi na YouTubeu. Naša publika ovu i njegove druge izvedbe imaće priliku čuti u Bihaću. To nije sve što smo pripremili za posjetioce Imperium festivala koji su najavili svoj dolazak iz cijelog regiona. Pored Buraka Yetera nastupit će i Nakadia i Paolo Barbato. Nakadia je svojom techno storijom na Tajlandu ušla u historiju proizvodeći kultni događaj “Nakadia Welcomes” kroz koji je ugostila Loco Dice i legendarne elektronske izvođače poput Svena Vätha. Pripremamo spektakularni Imperium Festival stage za njenu nevjerovatnu egzibiciju.

Mediteranski miris je nešto bez čega Imperium Festival priča jednostavno ne može. Naša future edicija postaje još primamljivija sa Paolom Barbatom, pionirom house zvuka, koji se redovno pojavljuje na našim događajima. Main stage bit će još šarmantniji uz Barbata, a svi se sjećamo prošle godine i nevjerovatne egzibicije koju je izveo. Pripremamo još dosta iznenađenja. Svi zainteresirani karte mogu kupiti putem platforme kupikartu.ba. Ulaznica za oba festivalska dana košta 40 KM, a jednodnevne 25 KM. Zahvalni smo na podršci Gradu Bihaću, Vladi Unsko-sanskog kantona, Limometalu i ostalim sponzorima – poručuju organizatori Imperium Festivala.

Na vrh