Eventi

POZIVAMO VAS NA PROMOCIJU KNJIGE: „Iluzija o nevinosti (Novinarstvo u vrijeme kriza i sukoba)”, autora Nenada Pejića

17.8.2019. godine u 18.00h, Kuća i atelje Ismet Mujezinović, ulica Klosterska 19, Tuzla.

Centar za kulturu Tuzla Vas poziva na promociju knjige: “Iluzija o nevinosti (Novinarstvo u vrijeme kriza i sukoba)”, autora Nenada Pejića.

 

U promociji učestvuju:

Boro Kontić, izdavač

Nenad Pejić, autor knjige

 

U svojoj novoj knjizi Nenad Pejić, jedan od najpoznatijih BH novinara, istražuje teme i pitanja sa kojima se novinari i mediji suočavaju izvještavajući iz kriznih situacija. Koristeći vlastito ali i bogato iskustvo reportera Radija Slobodne Evrope on propituje novinarske dileme, učinjene greške, primjere hrabrosti i izvještavanja unutar složenih vojnih, političkih i etničkih tenzija na širokom prostoru od BiH do Pakistana.

 

“Jedna je od opasnosti interneta da ljudi mogu živjeti potpuno različite stvarnosti. Tako se mogu začahuriti u svijet informacija koje pojačavaju njihove postojeće predrasude. Pitanje je, dakle, kako koristiti tehnologiju na način koji omogućava višestrukost glasova, pruža različitost pogleda, ali ne vodi balkanizaciji društva i pronalazi načine da stvaramo nešto zajedničko, da se razumijemo.”

 

Promocija će biti održana u subotu 17.8.2019. godine u 18.00h, Kuća i atelje Ismet Mujezinović, ulica Klosterska 19, Tuzla.

Na vrh