Politika

Pozivamo nadležne gradske službe da čiste puteve u višim zonama i prigradskim MZ

GO HDZ BiH Tuzla poziva nadležne gradske službe i JKP Komunalac da posipanjem soli i čišćenjem prometnica omogući normalno odvijanje prometa u visinskim naseljenim mjestima.

 

Naime, u MZ i naseljima koja su u višim zonama kao što su Gornja Obodnica, Donja Obodnica, Breške, Dokanj, Tetima, Grabovica, Gornja Lipnica, Srednja Lipnica, Par Selo, Gornji Slavinovići, kao i mnoga druga naselja ugaženi snijeg koji se pretvara u poledicu otežava odvijanje prometa i uzrokuje prometne nezgode koje bi se mogle spriječiti.

 

Budući da u užem gradskom jezgru snijeg ne predstavlja problem kojeg druga naselja imaju i da JKP Komunalac posjeduje adekvatnu mehanizaciju potrebno je da se ulože dodatni napori kako bi gradska uprava odgovorila zadatku osiguranja najosnovnijih potreba za svoje stanovnike.

 

GO HDZ BiH Tuzla još jednom podsjeća koliko bi bilo važno uspostavljanje punkta zimske službe u visinskim zonama, a što bi dovelo do bržrg reagiranja u mjestima koja imaju znatno izraženije probleme nego što je to u ostatku grada.

Na vrh