Tuzla

Poziv za učešće u kampanji „Odmrzni srce, zagrij učionicu“ – zamijenimo zajedno stolariju na OŠ „Husino“ Tuzla

Fondacija tuzlanske zajednice u partnerstvu sa Razvojnim timom OŠ “Husino” Tuzla poziva vas da učestvujete u kampanji za prikupljanje sredstava za zamjenu dotrajale stolarije na ovoj školi.

Stolarija na školskom objektu potpuno je dotrajala. Zbog toga je onemogućeno adekvatno zagrijavanje učionica i kabineta što dovodi do problema u normalnom funkcioniranju odgojno-obrazovnog procesa u školi. Ovaj problem direktno utiče na zdravlje kako učenika škole, tako i nastavnog osoblja te ostalih uposlenika. Neophodno je što prije zamijeniti prozore jer se većina njih zbog dotrajalosti ne može normalno zatvoriti i ne dihtuje što tokom zimskih mjeseci uzrokuje pothlađenost učionica i često razbolijevanje učenika i nastavnika.

 

Za zamjenu stolarije na objektu Osnovne škole ”Husino” potrebna nam je vaša pomoć!

 

Vjerujemo da je dobrobit djece zajednički interes svih nas. Stoga smo sigurni da udruženim snagama možemo uspjeti! Za zamjenu stolarije potrebno je ukupno 31 000 KM. Fondacija je, u saradnji sa inostranim donatorima, obezbijedila inicijalnih 15 000 KM. Ovom kampanjom “Odmrzni srce, zagrij učionicu” želimo prikupiti nedostajući iznos od 16 000 KM.

Stoga pozivamo sve sugrađane u zemlji i inostranstvu, predstavnike biznis sektora i sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima daju svoj doprinos. Svaka donacija korak je bliže cilju i jednako je vrijedna.

Osnovnu školu ”Husino” Tuzla pohađa 113 učenika. Određen broj učenika dolazi iz porodica koje žive u teškim životnim uslovima i skoro na rubu egzistencije. Stoga nam je želja da našoj djeci učinimo boravak u školi ugodnim i sigurnim, a sve u cilju stvaranja adekvatnog i svakog djeteta dostojnog ambijenta za normalno školovanje.

Svim preduzećima i učesnicima kampanje Fondacija će osigurati željenu vidljivost putem medija i društvenih mreža. Sva prikupljena sredstva bit će iskorištena namjenski za zamjenu stolarije u Osnovnoj školi ‘’Husino’’ o čemu će Fondacija blagovremeno informisati javnost i donatore putem svoje web i Facebook stranice, kao i pisanih izvještaja. Donirati možete bilo koji iznos on-line putem linka: https://doniraj.ba/project/view/odmrzni-srce-zagrij-uionicu, uplatom putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice, na adresi Pozorišna 13 ili putem bankovne uplate na račun broj: 1321 0020 0707 4926 kod NLB Tuzlanske banke.

 

Donacije za ovu kampanju su prihvatljive i u materijalu i uslugama, prema konkretnim potrebama projekta te predmjeru i predračunu radova koji vam šaljemo u prilogu ovog poziva. Za sva dodatna pitanja molim da se javite putem email-a na tarik@fondacijatz.org ili telefon 061 888 109.


Komentari
Na vrh